De norske analoge synthtreffene

  • Når
  • Hver høst
  • Arrangør
  • WintherStormer
  • Hvor
  • Notam

Synther! Knapper! Rare lyder! Rare folk! Kabler! Flere rare lyder!

WintherStormer består av de to glødende synth-entusiastene Terje Winther og Erik Stormer. Hver høst arrangerer de et synthesizer-treff i Notams lokaler, hvor alle som vil kan komme, ta med seg synther, prøve synther og snakke om synther. Alt av analoge synthesizere, både instrumentene, musikerne og musikken, samles med andre ord for å vise frem instrumentene og å bygge et miljø og nettverk knyttet til disse årlige arrangementene, som hadde 10-års jubileum i 2016.

Analoge synthesizere hadde sin første storhetstid på 1960- og 1970-tallet, med kjente merker som bl.a. Moog, ARP, Roland, Oberheim og Korg. De analoge synthene ble byttet ut da den digitale revolusjonen kom på 1980-tallet, men i de senere årene har analoge synthesizere igjen fått sin renessanse. Det er i dag mange som bruker, spiller på, bygger og elsker analoge synthesizere. og overraskende nok: Det finnes i dag mange flere produsenter av analoge synthesizere enn det var på 60/70-tallet. Dette gjelder både de store, modulare systemene, samt mer kompakte ferdigbygde synther. Det norske synth-treffet så dagens lys høsten 2007, og har vært gjennomført hver høst.

Hva kan du oppleve på synth-treffet:

Store, modulære analoge-synthesizere. Prøv å «patche opp» (koble opp) din egen lyd
Gode, gamle analoge synther fra 1970-tallet: Moog, ARP, Korg, Roland og mange flere
Hypermoderne analogsynther
Hybrider og ukjente varianter
Egenbygde synther (DIY)
Massevis av synthmusikk, rare lyder og andre ting som inspirerer fantasien
Innlegg og diskusjoner om analoge synthesizere
Knotter, ratter, potter, kabler, knapper, brytere, ledninger og koblinger for alle og enhver
Musikk – både live og på CD.
Konkurranser! Med premier!

«Synth-DIY» henspiller på at mange i dag bygger sine egne synthesizere, enten fra byggesett, eller ved å designe sine egne elektroniske kretser og bygge opp alt helt fra grunnen av. Dette var en gang beskyttet informasjon mellom produsentene, men i dag er denne lett tilgjengelig og på verdensbasis er det stor aktivitet på dette området. På synth-treffet kommer vi til å vise frem en rekke alternativer innen dette.

Treffet er åpent for alle som er interessert i analoge synthesizere, enten du bygger selv, bruker synther, eier noen, eller bare er interessert. Det er stor aktivitet rundt om i verden, og det gjennomføres treff i England, Nederland, Tyskland, USA og mange andre land. Interessen for analoge synther er stor i Norge, og den øker. Synthtreffet passer for nybegynnere, studenter, amatører, profesjonelle, og er like greit enten du bare vil se og prøve deg litt, skru, diskutere ideer, bygge, spille eller har noe du vil diskutere med andre. Dersom du har; ta med deg en analog synth eller to + hodetelefoner.

Vi har på de siste synth-treffene hørt om flere som har interessante instrumenter, men som ikke klarer å få fraktet dem til synth-treffet. Si i fra hvis du trenger hjelp til transport.
Hvis du har mulighet, kan du gjerne ta med deg:

Eldgamle synther
Et komplett hjemmebygget system eller synth
Et ufullstendig, delvis, eller feilslått byggeprosjekt
Alle mulige og umulige DIY-prosjekter
Byggesett (vi har loddebolt!)
Klassiske, modulære analoge synthesizere som Moog eller Buchla
Moderne modulare synther
Kompakte synthesizere, både klassiske og moderne
Analoge synther, virtuelle analoge og lignende
Musikere som kan spille synth
Folk som vil glane og skru på synther
Folk som nyter synet av vakre analoge synthesizere!
Påmelding gjøres ved å sende mail til Terje Winther. Det er gratis å delta. Ved påmelding si gjerne i fra hva du har med deg og hva du eventuelt trenger. Vi stiller med strøm og bord. Siden det lett blir mange; ta gjerne med keyboardstativ.
Det er opprettet en mailing-liste for norske analog synth folk på Yahoo:

Norsynth – Norsk Analog Synthesizer Gruppe – er åpen for alle som er interessert i analoge synthesizere, enten ferdigbygde eller selvbygde – nye eller gamle synther. Språket er norsk, og gruppen er tenkt for å bygge opp et miljø for analoge synthesizere i Norge.

Gruppe-e-mail-adresser:
Post message: norsynth@yahoogroups.com
Subscribe: norsynth-subscribe@yahoogroups.com
Unsubscribe: norsynth-unsubscribe@yahoogroups.com
List owner: norsynth-owner@yahoogroups.com

Synthtreffet er støttet av ProLyd