Den 28. mai kl 20.00 blir det sesongavslutning for konsertserien Lydmyren på Kunstnernes Hus. På plakaten står Nicolas Bernier fra Canada og Koka Nikoladze fra Georgia.

  • Konsertdato: 28. mai 2015
  • Konsertstart: 20.00
  • Billettpris: 100,-
  • Sted: Kunstnernes Hus – veibeskrivelse

Konserten befinner seg i kryssfeltet mellom lydkunst, forestilling og installasjon. Bernier vil på denne konserten presentere et audiovisuelt verk*:

frequencies (synthetic variations) er en audiovisuell komposisjon basert utelukkende på syntetisk lydmateriale. I utøversammenheng varierer lengden fra 15 til 40 minutter, og er bygget opp av korte sekvenser som utøveren organiserer og prosesserer i sanntid. Lyd og lys er nøye samkomponert, og lyset reflekteres mellom en rekke akryllstrukturer som forsterker sampillet mellom lyden og lyset.

Nikoladze sitt verk er også flermedialt:

Boléro er et polyfonisk musikkstykke der utøverens hjerteslag, øyeblunk, hjerneaktivitet og emosjonelle variasjoner brukes til å igangsette ulike hendelser på et sammensatt instrument fordelt utover rommet. Instrumentet består av høyttalere, lyskilder og vibrerende objekter.

Bernier bor og arbeider i Montreal, Canada. Han er kjent for å lage lydforestillinger, installasjoner, musique concrète, liveelektronikk, post-rock, støyimprov og videokunst i tillegg til å arbeide med dans, teater og film. Felles for arbeidene hans er sammenhengen mellom det organiske og det prosesserte. Han vant i 2013 den presisjetunge Prix Arts Electronica for stykket Frequencies (a).

Nikoladze er en fiolinist, komponist og lydkunstner fra Georgia, bosatt i Norge. Som instrumentalist har Nikoladze fremført som solofiolinist, kammermusiker, og orkestermusiker på en rekke scener i Europa og Nord-Amerika. Senere har han som komponist skrevet instrumental og elektroakustisk musikk for diverse ensembler, vokalmusikk, premiert to kammeroperaer, og også aktivt utforsket feltet menneske-maskin interaksjon.

Velkommen til konsert!

Bernier skulle opprinnelig fremføre en solokonsert med to verk i frequencies-serien, men instrumentet til frequencies (a) ble dessverre stoppet i tollen og kunne ikke klareres i følge EØS-regelverket i tide til konserten. Derfor ble konserten utvidet til to utøvere. Nikoladze ble invitert på kort varsel til å fremføre sitt verk for å komplimentere Berniers verk.

Lydmyren er støttet av Norsk kulturråd.

kulturraadet_sort_stor