Ableton Live er et programvare som i kontrast til andre sequensere er designet for live-fremføring. I tillegg kan man arbeide med lyddesign, komposisjon, arrangering, opptak og redigering. Programmet brukes ofte av DJs på grunn av sine funksjoner for beat-matching, looping og crossfading. Live er også populært blant utøvende musikere da det også har en spesielt god funksjonalitet i forhold til sanntids prosessering av lyd via plugins, og videre gjennom tillegget Max for Live.

Kursleder er Sven Erga, lyddesigner ved Nationaltheatret. Han er også aktiv som musiker og benytter Ableton Live både på scene og i studio.
Kurset vil gå gjennom de aller fleste funksjonene i Live, men fokuserer på at du så raskt som mulig blir fortrolig med basisfunksjonene og kommer i gang med egne prosjekter.
Dette vil skje gjennom undervisning samt elevøvelser.
Vi vil også gå gjennom oppsett av lydgrensesnitt (lydkort, interface) samt MIDI-kontrollere. Deretter vil vi gå gjennom mer spesialiserte funksjoner.

For at alle skal få mest mulig ut av kurset er det viktig at man tar med seg egen laptop med Live installert. Vi regner med at du har siste versjon (versjon 10). Tidligere versjoner enn dette anbefales ikke på grunn av endret funksjonalitet.

Ta med:
Laptop med Ableton Live 10 installert
Lydinterface/lydkort
Mikrofon og kabel
Hodetelefoner
En midikontroller med minst 4 fadere eller skruknotter samt tangenter eller pads. (Kan gjerne være Ableton Push, men ikke nødvendig)
Vi vil være behjelpelige med å sette det opp så det virker som det skal.

Har du spørsmål kan du sende epost til kursleder svenerga@gmail.com

Registrering til kurset gjøres ved å betale for kurset via Paypal her:
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=5U43XFLZZ3G6L

Husk å ta med følgende opplysninger:
Navn
Adresse
Telefonnummer
e-post

Når du har betalt må du sende en e-post med bakgrunnsinfo (erfaring, hva er ditt mål for kurset) til kursleder: svenerga@gmail.com

Hjertelig velkommen!

Praktisk informasjon:
Påmeldingsfrist: 19 april 2019
Antall deltakere: 10-12
Varighet: 2 dager
Periode: 27 og 28 april 2019
Lærer: Sven Erga
Sven Erga vil gi tekniske hjelp med Ableton Live på Notam kvelden før kurset, fredag 26. april.
Pris: 2000,-

Hjemmesiden til Ableton Live