3DA og Notam arrangerer kurs i rigging og bruk av 24 kanals høytalerrigg torsdag 3. mai i Sentralens Marmorsal.

På kurset lærer du hvordan man setter opp og bruker 3DAs lydutstyr. Brukere av denne riggen som ikke har vært gjennom opplæringskurs må leie kvalifisert tekniker eller betale for et privat kurs.

Vi begynner 9.30 og holder på til ca 14.30

Kurset går igjennom oppsett og koblinger av høyttalere med stativer, og bruk av dem. Vi ser også på sammenkobling til lydkort og all kabling. Kurset sertifiserer deltakerne til å bruke 3DA sin høyttalerrigg. Deltakerne oppfordres også til å delta på nedrigg av systemet etter EAU sin konsert lørdag 5. mai.

Meld fra på epost til Cato dersom du vil være med slik at vi vet hvor mange som kommer.

3DA – foreningen for 3D-lyd er stiftet av det norske elektroakustiske musikkmiljøet og er støttet av Rom for kunst. Utøvere og arrangører som melder seg inn i foreningen disponerer 24 høyttalere som kan benyttes til høykvalitets produksjoner for omsluttende lyd. Det kan kun benyttes innendørs, og brukere må kunne behandle riggen og sørge for at lyden blir forsvarlig skrudd.
3DA tilbyr en type høyttalerrigg som er perfekt for omsluttende lyd i høy oppløsning, og som ikke er tilgjengelig fra vanlige PA-firma.

Facebook

Notam arrangerer dagskurs i opptak av trommesett tirsdag 5 juni 10.00 – 17.00.

Vi går igjennom klargjøring og rigging av trommesett til opptak, nærmikking av trommer med diverse mikrofoner; overheads, rom-mikrofoner (vi bruker Glyn Johns-metoden) og noen stereoløsninger for trommesett.

Kurset er med Magnus Bugge (perkusjonist) og Cato Langnes (opptakstekniker).

Pris: 750,- pr deltaker

Påmelding: Send en mail til info@notam02.no med navn, adresse og evt org.nr.

 

Er du en ambisiøs kunstner i starten av din karriere, full av ideer og klar for å realisere prosjektet ditt i sommer? Send en video til PNEK hvor du kort beskriver prosjektet, støtten du trenger og hvorfor du bør være en del av Summer Sessions 2018.

PNEK gir støtte til ett residensopphold for en kunstner basert i Norge. Søk via summersessions.net/apply. Søknadsfrist er 1. mai.

Summer Sessions er et residensopphold for unge kunstnere, organisert av et nettverk av kulturorganisasjoner fra hele verden.

Summer Sessions tilbyr en svært produktiv atmosfære med produksjonsstøtte og veiledning fra fagpersoner som kan hjelpe deg til å komme i gang med din profesjonelle karriere. I en intens arbeidsperiode utvikler du en idè til et ferdig arbeid som blir presentert for publikum ved residensens slutt.

I 2017 støttet PNEK den norske lydkunstneren Magnus Bugge sitt Summer Sessionsopphold. Han sier følgende om oppholdet: «Summer Sessions på V2_ ga meg den tiden og de ressursene som var nødvendige for å realisere et prosjekt jeg hadde hatt lyst til å gjøre lenge. Prosjektet er nå et av mine hovedarbeid og har gitt og gir meg nye muligheter og kontakter som bidrar til å drive karrieren min videre».

For spørsmål om søknaden eller residensoppholdet, ta kontakt med
Gyrid Nordal Kaldestad: gyrid@pnek.org

Foto: Magnus Bugge på Ars Electronica 2018 av PNEK/Zane Cerpina