Hjem
Nedlasting
   Programvare
   Musikk- og lydeksempler
   Læremidler
Renstemming
Eivind Grovens prosjekt
   Teknisk løsning
   Bilder
Moderniseringsprosjektet
   Automaten i orgelhuset
   Portabel renstemming
Nettressurser, litteratur


English
Portabelt renstemmingssystem

Tanken bak prosjektet er å tilgjengeliggjøre renstemming for et bredt publikum, som musikere, korledere, studenter, og alle andre som måtte ønske å få tilgang til å spille renstemt ved hjelp av Eivind Grovens renstemmingsautomat.

NOTAM har utviklet en programvare-pakke for renstemt spill på datamaskin, basert på Grovens automat, som er gratis og kunne lastes ned fra internett. Å bruke pakken forutsetter kun at man har en moderne datamaskin, Mac eller PC, og et tilkoblet klaviatur. Lyden blir produsert av en medfølgende programbasert synthesizer og sampler, og ulike instrument-lyder følger med pakken. Programmet vil være enkelt å bruke, slik at også personer med lite erfaring med musikk-programvare skal kunne ha glede av å spille med renstemte klanger.

En egen pakke vil også gjøres tilgjengelig for erfarne brukere, som vil kunne ta i bruk Grovens renstemming sammen med annen musikk-programvare.

Ved bruk av en portabel datamaskin og lydanlegg, vil man ha mulighet for ta med seg systemet til arrangementer eller andre sammenhenger man ønsker å spille renstemt.

Første versjon av pakken ble lansert 2. november 2005 for Mac OS X, og
pakke for Windows er nå også tilgjengelig.

Den programbaserte renstemmingsautomaten utvikles av David Loberg Code, og sampleren utvikles av Dag Henning Kalvøy.

Kulturradet logo  nb logo  West Michigan logo 
I samarbeid med Eivind Grovens Institutt for renstemming