NOTAMUltima 2011

NOTAM er en av stifterne av Ultima, og hvert år bidrar vi med produksjoner til festivalen. 2011 blir et travelt år med i alt seks produksjoner som vi er involverte i. Programmet forøvrig ser svært lovende ut, takket være et spennende samarbeid mellom Luca Francesconi og POING om den kunstneriske ledelsen. Vi gleder oss til nok et godt samarbeid om festivalen, og ønsker alle velkommen til ti opplevelsesrike dager!
Les mer


Integra Festival i København

Integra er et seksårig internasjonalt samarbeidsprosjekt ledet av Bimingham Conservatoire og støttet av EUs Kultur 2000-program. Prosjektet har gått i to faser, og NOTAM har deltatt siden starten i 2005. NOTAM har fått støtte fra Norsk kulturråd for arbeidet med Integra. Et foreløpig punktum for samarbeidet settes i form av en festival i København 27. september – 1. oktober 2011.
Les merNytt nettkurs i Max/MSP

Nettkurset Programmering, syntese og signalbehandling i Max/MSP ble avholdt for første gang høsten 2010, og nå er det klart for en ny runde. Noen forandringer har det blitt — den mest vesentlige er at kuset går over fem måneder, og det blir dermed bedre tid til å løse oppgavene underveis. Kursleder er Asbjørn Blokkum Flø, og startdato er 30. september.
Les mer


Within the Toll

To nye verk av multimediakunstneren Camille Norment blir presentert på Henie Onstad Kunstsenter den 11. september. The Toll blir en unik fremføring presentert som en del av Ultima-programmet. Det andre verket blir en utendørs 8-kanals permanent lydinstallajon for skulpturparken. NOTAM har vært involvert med produksjonen av det sistnevnte.
Les mer


Endphase Workshop

Endphase er en spansk laptop-trio bestående av Alberto Bernal, João Pais og Enrique Tomás. I sine fremføringer har trioen som mål å overgå tradisjonelle musikkonsepter og skape et miljø der flere ideer, konsepter og tilnærmingsmåter kan realiseres. I forbindelse med en installasjon/konsert i Ny Musikks lokaler 6. og 7. oktober holder trioen en workshop hos NOTAM den 6. oktober kl. 14. Vi har allerede åpnet for påmeldinger.
Les mer


Ny bestillingsside for bøker

Vi har opprettet en bestillingsside for NOTAM-publikasjoner. I første omgang er det tre bøker som gjøres tilgjenglig for online bestilling. Det er den nylig publiserte Soundscape i kunsten (2011 – norsk/engelsk), Absorpsjon og resonans — lyd og mening (2008 – norsk/engelsk) og Karlheinz Stockhausen — en pionér i Utopia (2008 – norsk/engelsk/tysk). Alle tre bøkene er redigert av Jøran Rudi.
Les merOslo Open

16. – 18. september arrangeres Oslo Open for femte gang. Oslo Open 2011 har hovedfokus på åpne atelier. Hovedformålet med arrangementet er å vise underskogen i Oslos kunstliv, og å skape dialog mellom kunstnere og publikum. Kjernen i arrangementet er åpne kunstneratelierer, hvor publikum gis en unik mulighet til å treffe kunstnerne og se kunsten der den skapes.
Les mer


Mekkedager høsten 2011

Lodding og programmering for alle som ikke har særlig peil, men synes det er gøy likevel! Dans for voksne fortsetter med sine superpopulære tirsdagsmekkedager på NOTAM en gang i måneden: Ta med det du lodder på for tida, eller aldri får satt deg ned med hjemme, eller laptopen og MAX- eller PD-patcene dine og knot i vei sammen med likesinnede.
Les mer


Ny NOTAM-ansatt

Thom Johansen er nyansatt som programvareutvikler hos oss fra og med 5. september. Han har en mastergrad i elektronikk fra NTNU, og har bred erfaring med programmering, spesielt i språkene C, C++, Perl og noen assembler-varianter. Kombinert med mange års fordypning i spesialisert musikkprogramvare og en sterk interesse for lyd, musikk, kunst og kultur er Thom et fantastisk tilskudd til vår stab. Vi gleder oss, og ønsker ham hjertelig velkommen!
Ellers i september

Studio:

  • Erik Dæhlin arbeider i Studio Nordheim med et prosjekt.
  • Multimediakunstneren Ståle Stenslie og forfatteren Edy Poppy var noen dager i Studio Wiggen i begynnelsen av september for å bearbeide opptak til kunstprosjektet Psychoplastics.
  • Cato Langnes og Notto J W Thelle mastrer ferdig en innspilling med blandakoret Vox Humana.

Utvikling:

  • Armin Bårdseth er prosjektengasjert hos oss for å hjelpe komponisten Kristin Norderval med å utvikle elektronikk til performance-installasjonen Hut #6: MiniBo som skal vises som del av Coda-festivalen i oktober. Han skal samarbeide med Hans Wilmers.
  • Dag Henning Kalvøy skal ferdigstille programvaren som komponist Iris ter Schiphorst skal bruke i sin urfremføring av bestillingsverket AUNG under Integrafestivalen i København den 1. oktober.

Utdanning:

  • Cato Langnes skal holde en times innlegg på et kurs om grunnleggende syntese med KORG-synther på Kunsthøgskole i Oslo den 7. september.


Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

NOTAM
Nedre gate 5, N-0551 Oslo
tlf: 22 35 80 60
www.notam02.no

NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst