NOTAM
norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Lydinstallasjon av Jana Winderen på Operaen

Fra 8. til 18. september har Jana Winderen en lydinstallasjon i foajeen på Operaen som en del av årets Ultimafestival. Installasjonen bygger på lydmateriale fra albumet Energy Field, som ble utgitt av Touch den 6. april 2010. Jana Winderen utforsker bortgjemte dybder ved hjelp av ny teknologi; hennes arbeid avslører den usette verdens kompleksitet og underlighet. Havets lydtopografi og breisens dybder bringes til overflaten. Winderen fokuserer på å hente ut lyd fra skjulte kilder, som «blind field recording» («blindfeltopptak»).
Les merBjørn Fongaard på Henie Onstad

Verker av Bjørn Fongaard, den fremste norske pioneren innen elektronisk musikk, skal fremføres 12. september 2010 som en del av Ultimafestivalen. Konserten produseres av NOTAM, Henie Onstad Kunstsenter og Ultima. Etter konserten med Fongaard-verker er det duket for konsert med «the grand old man» innen musique concrète, nemlig Pierre Henry. Kombibillett til begge konsertene kan fås kjøpt på Ultimas hjemmesider.
Les merNederlands Kamerkoor og Det Norske Solistkor

Fredag 17. september blir det konsert i Grønland kirke med to av Europas ledende kammerkor, Nederlands Kamerkor og Det Norske Solistkor. Det er 60-årsjubileum for Det Norske Solistkoret, og denne konserten er en del av feiringen. I tillegg deles Arne Nordheims komponistpris ut av Kulturdepartementet til en norsk komponist. Konserten arrangeres av Ultima sammen med korfestivalen Tenso Days med støtte fra Kulturdepartementet, og produseres av Det Norske Solistkor, NOTAM, og Ultima med støtte fra Nederlands ambassade i Oslo.
Les mer


Musikkteknologidagene 2010

Siden 2005 har Musikkteknologidagene vært et møtested for representanter for undervisningsinstitusjoner, produksjonsmiljøer, kunstnere, forskere, studenter og andre interesserte som på ulike måter arbeider med musikkteknologi i Norge. Årets arrangement finner sted på Norges musikkhøgskole den 16. og 17. september. NOTAM bidrar med tre innlegg av Cato Langnes, Henrik Sundt og Jøran Rudi.
Les mer


Lyden av Skåne

I samarbeid med den store utendørsforestillingen DOCKPLATS 2010 som går av stabelen i Dockan i Malmö 9. – 12. september 2010 har komponisten Bjarne Kvinnsland laget en lydinstallasjon som han kaller Ljuden av Skåne. Installasjonen er basert på lydmiljøer som Kvinnsland har samlet inn fra alle Skånes kommuner, og som representerer noe viktig i lokalmiljøene. Kvinnsland har arbeidet i NOTAMs Studio Nordheim med lydproduksjonen til installasjonen i perioden juni til august.
Les mer
Ellers i september

Studio:

  • Komponisten og lydkunstneren Ewa Jacobsson arbeider for tiden hos NOTAM med verket Jarring Sound for bearbeidet lyd av flygel og annen konkret lyd; pianist, projisering og objekter. Verket planlegges ferdigstilt i oktober.

Forskning og utvikling:

  • Kjetil Matheussen har oppdatert programmet Ceres, slik at det nå fungerer uten problemer på Linux-plattformene Fedora, Ubuntu og Debian, både 32 bit og 64 bit.

Utdanning:


Formidling:

  • I et samarbeid mellom NOTAM og MIC skal faglig leder Jøran Rudi bidra til Warsawahøsten med en rekke konsertfremføringer, konsertproduksjoner og et symposieinnlegg mellom 22. og 25. september.
  • Vikarierende utdanningsansvarlig Notto J. W. Thelle holder et foredrag for ungdomssskolelærere i Bodø 17. september, på oppdrag fra Nasjonalt Senter for Kunst og Kultur i Opplæringen.


Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

NOTAM
Nedre gate 5, N-0551 Oslo
tlf: 22 35 80 60
www.notam02.no

NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst