NOTAM
norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Listening Ahead for marimba & rådhus

Mandag 4. oktober kl 18:00 skal Kjell Samkopf og Floris van Manen presentere deres nye CD: Listening Ahead for marimba & townhall. Stedet er NOTAMs lokaler i Nedre gate 5. Verket skal spilles i sin helhet i en felles lyttesession med hodetelefoner. Det blir ingen lyd i rommet. Alle er velkomne til presentasjonen. OBS! Ta med egne hodetelefoner, NOTAM har ikke hodetelefoner nok til alle.
Les merSynth-treff 2010

For fjerde gang på like mange år arrangerer WintherStormer
analog-synth og synth-DIY-treff i NOTAMs lokaler lørdag 9. oktober. Alle som er interesserte i analoge synthesizere, både ferdigbygde og selvbygde, kan ta turen innom NOTAM mellom kl. 10 og 18. Årets spesialitet: Gammelt og nytt i forkledning. Flere gamle synther blir nå gitt ut på nytt, men hva er best: originalen eller det moderne motstykket? Finn ut selv!
Les merSUM-verksted i musikk og emosjoner

SUM (Systematic Understanding of Music) er et skandinavisk forskningssamarbeid ledet av Lars Graugaard ved Center for Designforskning i Danmark. Andre involverte i prosjektet er Aalborg Universitet, Kungliga Tekniska högskolan og Universitetet i Oslo. Formålet for prosjektet er å ta utgangspunkt i eksisterende forskning om forholdet mellom musikk og emosjoner for å utvikle verktøy som kan tolke emosjonelt innhold i musikalsk lyd. Som et ledd i prosjektet arrangeres det et verksted på Norges musikkhøgskole lørdag den 9. oktober, der deltakere inkluderer medlemmer av ensemblet asamisimasa og komponistene Natasha Barrett og Ignas Krunglevicius.
Les mer


NOTAMs presentasjoner på Musikkteknologidagene 2010

Siden 2005 har Musikkteknologidagene vært et møtested for representanter for undervisningsinstitusjoner, produksjonsmiljøer, kunstnere, forskere, studenter og andre interesserte som på ulike måter arbeider med musikkteknologi i Norge. Årets arrangement ble arrangert på Norges musikkhøgskole den 16. og 17. september. NOTAM bidro med tre innlegg av Cato Langnes, Henrik Sundt og Jøran Rudi. To av presentasjonene er nå tilgjenglige som tekster:
Solo kontrabass og nye opptaksteknikker av Cato Langnes
Men det var aldri bedre før! av Jøran Rudi


Nytt utviklingsprosjekt med Arve Henriksen

Siden 2007 har NOTAMs Hans Wilmers spesialisert seg på sensorteknologi for musikere. Hans egenutviklede kretskort Bowsense tar i bruk en rekke ulike typer sensorer som kan måle blant annet bevegelse i rom, rotasjon og fingertrykk, og overføre kontrolldata trådløst til dataprogrammer. I oktober 2010 starter et nytt sensorteknologi-samarbeid med trompetisten Arve Henriksen. Prosjektet skal gå over flere måneder, og målet er å integrere Bowsense med trompeten og utvikle et brukergrensesnitt til kontrolldataen som blir generert, slik at bruken av teknologien blir en utvidet del av Henriksens spilleteknikk.
Les merMichael Straus gjestemusiker hos NOTAM

Den amerikanske saksofonisten Michael Straus arbeider for tiden med NOTAMs Hans Wilmers om å integrere sensorteknologi med saksofonen sin. Også i dette prosjektet er det kretskortet Bowsense som skal tas i bruk. I løpet av et to måneder langt opphold håper Straus å kunne utvikle en fungerende prototype av det elektronisk utvidede instrumentet. Prosjektet er støttet av American–Scandinavian Foundation Creative Arts-stipendet.
Les mer


Betydelige norske bidrag til Warsawahøsten 2010

NOTAM og MIC Norsk Musikkinformasjon har med Polsk MIC og Warszawahøsten hatt et samarbeid gående siden begynnelsen av 2009. Denne høsten har vi planlagt og fremført både konserter og enkeltverk under årets Warszawahøst som ble avviklet i september. NOTAM var hovedarrangø til symposiet Electronics Meets the Challenges of the 21st Century, og bidro vesentlig til programutviklingen generelt. Samarbeidet har i år gitt muligheter for mange norske komponister og musikere.
Les mer

Kurs i Max for Live

Vi minner om at neste NOTAM-kurs er åpent for påmeldinger. Max for Live ble lansert november i fjor og er en av de mer interessante programpakkene på lenge. Max for Live kombinerer programmene Max/MSP og Ableton Live. Kurset går over 5 kvelder fra 6. til 10. desember, og ledes av Asbjørn Blokkum Flø og Sven Erga.
Mer info og påmeldingEllers i oktober

Studio:

  • Ewa Jacobsson, Lene Grenager, Mark Adderley og Sunniva Wettre arbeider med prosjekter i Studio Nordheim.

Forskning og utvikling:

  • Hans Wilmers fortsetter et samarbeid med blokkfløytisten Terri Hron om å utvikle et grensesnitt til sensorteknologi som hun bruker i sine fremføringer.

Utdanning:

  • Det nettbaserte kurset Programmering, syntese og signalbehandling i Max/MSP fortsetter. Kurset er fulltegnet.
  • Notto J. W. Thelle holder foredrag for ungdomssskolelærere i Oslo, Stavanger og Bergen 20. – 22. oktober, på oppdrag fra Nasjonalt Senter for Kunst og Kultur i Opplæringen.


Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

NOTAM
Nedre gate 5, N-0551 Oslo
tlf: 22 35 80 60
www.notam02.no

NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst