NOTAM
- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -


Tilbakeblikk på Ultima

Som medlem av stiftelsen Ultima bidrar NOTAM hvert år med egne produksjoner og støtte til produksjoner i forbindelse med festivalen. Undervannskonsert og et datastyrt orkester var blant årets bidrag. Vi har skrevet en liten rapport om produksjonene som NOTAM var medvirkende i.
Les mer
Ultima logo

Nytt flerårig samarbeid med Warsawahøsten

I løpet av 2009 har det blitt klart at NOTAM går inn i et samarbeid med Warsawahøsten. Samarbeidet siktes inn mot et flerårig forhold, med utveksling på mange nivåer. Samarbeidet har kommet i stand via MIC – Norsk Musikkinformasjon. Et første ledd i samarbeidet er utvekslingen av to unge polske komponister som har påbegynt et stykke der kroppslyder utgjør råmaterialet. Komponistene var i NOTAMs studio i september og samarbeidet med Asbjørn Blokkum Flø og Cato Langnes.
Les mer
Warsawahøsten

Integra II for fulle seil

Det EU-finansierte Integra II er nå i full gang. Hovedformålet med prosjektet er å utvikle en ny programvare for komposisjon og fremføring av musikk med live-elektronikk. I oktober er Kjetil Matheussen i Birmingham for å videreutvikle brukergrensesnittet til Integra-programvaren, og Asbjørn Blokkum Flø i Paris for å arbeide med en Integra II konsertproduksjon.
Les mer
Integra

Ambisonics-lyttetest i Studio Nordheim

15. og 16. november skal Svein Berge gjennomføre en lyttetest i NOTAMs Studio Nordheim. Testen går ut på å sammenligne ulike signalbehandlingsmetoder i tilknytning til lydsystemet Ambisonics.
Mer informasjon og påmelding

Synth-treff på NOTAM

WintherStormer i samarbeid med NOTAM inviterer til det tredje norske analoge synth og synth-DIY treffet lørdag 31. oktober. Alle som er interesserte i analoge synthesizere, både ferdige og selvbygde, kan møte opp i NOTAMs lokaler mellom kl. 1100 og 2000. Årets spesialitet: Gamle analoge samplere. Mellotron!
Les mer
Nye kurs

DANS FOR VOKSNE skal holde to elektronikk-kurs i NOTAMs lokaler i november. 14. og 15. november skal Tom Bugs holde et WOM-kurs. WOM står for Workshop Oscillator Machine og er en enkel og kompakt synth spesialdesignet av Bugs selv. 18. - 20. november er det duket for kurs og workshop i Circuit bending. Elektroniske audio-leker kortsluttes i jakten på spennende lyder. I tillegg til DFV-kurset skal Norsk Komponistforening holde et kurs i notasjons- og komposisjonsprogramvaren Sibelius 7. og 8. desember. Mer informasjon om dette kommer ut på vår hjemmeside om kort tid.
Les mer om Tom Bugs WOM-kurs
Les mer om Circuit bending-kursetWOM by Tom Bugs

Læretekst om Soundscape

Jøran Rudi har nylig skrevet en læretekst med tittelen Soundscape, lyd, hørsel og lytting. Teksten er skrevet for skolebarn, og 22. og 23. september holdt Rudi presentasjoner for elever på Møllergata skole med læreteksten som utgangspunkt. Skolen arrangerer videre en «lydvandring» for elevene, og deretter et Soundscape-verksted i regi av Drivhuset ved Isak Anderssen.
Les læreteksten
Soundscape

Jøran Rudi publiseres i bok fra Oxford University Press

Boken The Oxford Handbook of Computer Music ble nylig utgitt på Oxford University Press. Jøran Rudi og Palmyre Pierroux har bidratt med kapittelet «Framing Learning Perspectives in Computer Music Education». Boken er redigert av Roger Dean.
Les mer på Amazon.com

The Oxford Handbook of Computer Music

Fremføring av Ole Henrik Moes stykke Chroma Mesis

Anders Vinjar og Ole Henrik Moe har arbeidet med syntese og kompilering av lydfil til urfremføringen av Moes stykke Chroma Mesis (1992). Stykket er for kammerensemble og lydavspilling, og ble urfremført i Sveits tidligere i høst. Stykket skal bli spilt under høstens Wien Modern, som del av en serie med seks konsertprogrammer viet portrettering av Ole Henrik Moe som komponist i Wien.
Les mer
Ole Henrik Moe

Deichmans komplott – en teaterforestilling for barn

Claire De Wangens forestilling er en eskursjon i Norges første biblioteksbygning som åpenbarer et nettverk av historier og hendelser, midt i den sedvanlige bibliotekshverdagen. Kan et hus som rommer så mange fortellinger ha sin egen fortelling å fortelle? På oppdrag fra lyddesigner og tekniker Åslaug Uddu Ystad laget NOTAMs Hans Wilmers elektronikken til to snakkende bøker som blir brukt i forestillingen. Premiere 5. oktober.
Les mer


Snakkene bøker

NOTAM i oktober

Studio og lab:

 • Svein Berge bruker Studio Nordheim mellom 14. og 16. oktober i forbindelse med testing av lydsystemet Ambisonics.
 • Siri Austeen arbeider med lydkunstprosjektet SIVILT rosignal for Fredrikstad festning – Gamlebyen. Dette er et arbeid på oppdrag fra Nasjonale festningsverk.
 • Cato Langnes og Sven Erga arbeider videre med å mikse innspillinger av bandprosjektet Syv, som de begge spiller i.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen er i Birmingham i uke 40 og 41 for å arbeide med programvaren til Integra II.
 • Asbjørn Blokkum Flø er i Paris i uke 40 for å hjelpe til med en konsertproduksjon i forbindelse med Integra II.


 • Utdanning:

 • I forbindelse med hennes NTNU-masterprosjekt har Gyrid Nordal Kaldestad fått Cato Langnes som veileder. Som en del av hovedoppgaven skal hun gjøre et liveopptak av jazzimpro-trioen Parallax


 • Formidling:

 • Jøran Rudi er i Bergen 9. oktober i forbindelse med et PNEK-møte.
 • Jøran Rudi skal holde en presentasjon på Månefisken 17. oktober om lydmiljøets utvikling langs Akerselva.


 • Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst