NOTAM
- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -


Elektroakustisk fløyte

Respirator er et pågående utviklingsprosjekt som sikter mot å skape et multimodalt hyperinstrument for sanntids syntese og signalbehandling. Systemet er fleksibelt og kobler programvaren SuperCollider med Bjørnar Habbestads elektroakustiske fløyte. NOTAMs del i prosjektet blir utført av Hans Wilmers. Prosjektet blir presentert 21. november av Bjørnar Habbestad under Piksel-festivalen i Bergen.
Les merBjørnar Habbestad

Open Form 2009

Hva gjør en klassisk skolert musiker for å lage musikk av en strek og en prikk? Open Form-festivalen blir arrangert for andre gang. NOTAMs Cato Langnes produserer lyd for konsertene i forbindelse med festivalen. I tillegg skal et arrangement med årets festivalgjest – komponisten Pauline Oliveros – finne sted hos NOTAM. Else Olsen S. er prosjektleder og kunstnerisk direktør for festivalen.
Les merOpen Form 2009

Lansering av hjemmeside for Soundscape-symposium

I april 2010 arrangerer NOTAM i samarbeid med Norges musikkhøgskole et internasjonalt symposium ved navn Soundscape i kunsten. Symposiet søker å utforske hvordan soundscape-teknikker brukes i nåtidens kunstneriske praksiser. Det er åpent og gratis for alle som ønsker å delta, og i sammenheng med symposiet produseres det to verksteder/kurs. Hjemmesiden for symposiet er nå publisert.
Gå til hjemmesiden for Soundscape i kunsten
Soundscape i kunsten

Konsert med Håkon Thelin

Kontrabassist Håkon Thelin innhar en kunstnerisk stipendiatstilling ved Norges musikkhøgskole. Tema for prosjektet er utviklende og utøvende arbeid med utradisjonelle og nye spilleteknikker. Thelin har samarbeidet med NOTAMs Asbjørn Blokkum Flø i forbindelse med produksjon av verket Shared Moments, som skal urfremføres i Levinsalen på Norges musikkhøgskole den 19. november. Konserten, der han også fremfører flere stykker sammen med kontrobassisten Stefano Scodanibbio, er et samarbeid mellom NMH og Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid. I tillegg til Fløs bidrag skal NOTAMs Cato Langnes være lydtekniker for konserten.
Les merHåkon Thelin

Åpning av Siri Austeens lydkunstverk Sivilt rosignal på Fredrikstad Festning

Siri Austeen arbeider for tiden i NOTAMs Studio Nordheim med å ferdigstille lydkunstverket Sivilt rosignal, som skal åpnes på Fredrikstad Festning den 7. november. Verket er et oppdrag fra Nasjonale Festningsverk. Kunsteren har spurt folk i Gamlebyen i Fredrikstad hvilke lokallyder de liker og og miskliker. Deretter har hun gjort lydopptak i området og komponert et lydbilde som signaliserer ro. Sivilt rosignal skal spilles av jevnlig og blande seg inn med bylydene som allerede finnes – uten å overdøve dem.
Les merSiri Austeen

Liveopptak med Parallax

Gyrid Nordal Kaldestad er for tiden mastergradsstudent på NTNU i Trondheim, og har Studioteknologi og Lydproduksjon som delemne. Som en del av hovedoppgaven skal hun gjøre liveopptak av jazzimpro-trioen Parallax (trompet, gitar og perkusjon). Opptaket vil bli gjennomført 12. og 13. november i Krutthuset i Maridalen, og veileder er Cato Langnes.
Les mer
Fotoutstilling: Sandaker skole

Cato Langnes har produsert lyd til Line Bøhmer Løkkens fotoutstilling Sandaker skole, som skal vises på Fotogalleriet i Møllergata 34 den 5. og 6. november.
Les mer


Foto: Line Bøhmer Løkken

Synth-treff på NOTAM

For tredje år på rad huset NOTAM det populære analog synth-treffet til WintherStormer. Treffet fant sted lørdag 31. oktober, og mellom 60 og 80 personer var innom i løpet av dagen. Årets spesialitet var gamle analoge samplere, og høydepunktet for mange var nok demonstrasjonen av en Mellotron. Bilder fra treffet vil bli publisert i løpet av uken.
Les mer
Flere elektronikk-kurs i november

DANS FOR VOKSNE skal holde hele tre elektronikk-kurs i NOTAMs lokaler i november. 14. og 15. november skal Tom Bugs holde et WOM-kurs. WOM står for Workshop Oscillator Machine og er en enkel og kompakt synth spesialdesignet av Bugs selv. 16. - 20. november er det duket for kurs og workshop i Circuit bending. Elektroniske audio-leker kortsluttes i jakten på spennende lyder. 25. og 26. november skal det holdes kurs i hvordan å bygge en interface-boks og lære å bruke den mot PD. Informasjon om det sistnevnte kurset kommer på vår hjemmeside om kort tid.
Les mer om Tom Bugs WOM-kurs
Les mer om Circuit bending-kursetWOM by Tom Bugs

Sibelius-kurs for NKF-medlemmer

Norsk Komponistforening i samarbeid med NOTAM arrangerer et gratis grunnkurs i Sibelius, eksklusivt for medlemmer av Norsk Komponistforening. I likhet med et tilsvarende Finale-kurs som ble arrangert tidligere i år, vil også dette kurset fokusere på å gi en grunnleggende innføring i programmets funksjoner. Kurset skal holdes 7. og 8. desember, og ledes av Ola Eseth Moen.
Les merSibelius

Ellers i november

Studio og lab:

 • Ruben Sverre Gjertsen arbeider i Studio Nordheim med et stykke for stemmer og elektronikk som heter Aria.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen gjør oppdateringer på NOTAM-programvaren DSP.
 • Jøran Rudi og Cato Langnes skal gjøre feltopptak i Nordmarka for å utforske ulike opptaksteknikker.

  Reisevirksomhet:

 • Jøran Rudi skal på symposiet Bodily Expression in Electronic Music i Graz, Østerrike, og skal også møte med styringsgruppen i Integra II. Senere i november reiser han til Polen for å videreføre samarbeidet om Warsawahøsten.


 • Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst