- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -


Absorpsjon og resonans – NOTAMs lydkunstutstilling

ł˛ystein Wyller Odden - Stone Piece 20. november åpnes lydkunstutstillingen Absorpsjon og resonans på Henie Onstad Kunstsenter. Utstillingen bygger på en lydkunstkonkurranse som NOTAM utlyste for rundt et år siden, der Øystein Wyller Odden vant med verket Stone Piece – et verk der lyden av en rute som knuses har blitt tatt opp, strukket ut over tid og deretter transkribert for fremføring av en strykekvartett. De øvrige verkene er også hentet fra konkurransen, med unntak av Bjørn Askefoss' installasjon Muliot, som er en bestilling fra NOTAM. Muliot stilles ut fra 14. desember.
Les mer


Årskurs i lyd, lydbehandling og kunstuttrykk

For tredje gang vil det fra og med 3. november holdes årskurs i lyd, lydbehandling og kunstuttrykk (MUSTEK27). Kurset strekker seg over to semestre, og tilbys studenter ved Norges musikkhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Undervisningen skal holdes i NMHs lokaler, og gjennomføres i NOTAMs regi. Kurset gir 10 studiepoeng på mastergradsnivå.
Les mer


Kurs i Ableton Live

Ableton Live er en loop-basert programvare, som i motsetning til de fleste andre musikk-sequencere på markedet er designet like mye med tanke på å brukes som et instrument til live-fremføring som et verktøy til komponering og arrangering. I kurset vil vi gå gjennom programvarens funksjoner i arbeid med audio og MIDI, både for scene og for studio.
NOTAM-kurset går over fire kvelder i november og desember, med kursstart 17. november, og deretter hver mandag frem til 8. desember. Kurset ledes av komponist og lyddesigner Sven Erga. Det er fortsatt noen få ledige plasser.
Les mer

Stockhausen-publikasjon tilgjenglig for salg

I forbindelse med de to vellykkede konsertfremførelsene av Stockhausen-verkene Mikrophonie I og Hymnen under Ultimafestivalen i oktober, publiserte NOTAM heftet Karlheinz Stockhausen – en pioner i Utopia. Med tekster av Asbjørn Blokkum Flø og Asbjørn Schaathun, en innleding av Jøran Rudi, oversatte versjoner i engelsk og tysk i ett og samme bind, samt en flott samling av bilder fra Stockhausens over 50-år lange karriere, gir heftet en unik innsikt i Stockhausens liv og virke – sett i perspektiv fra norske komponister og akademikere. Publikasjonen kan bestilles fra NOTAMs hjemmeside.
Les mer
Anmeldelse av Mikrophonie I på Ballade


Bygging foregår – NOTAM utilgjenglig per telefon

Fra og med mandag 27. oktober og et par uker fremover foregår det bygningsarbeid i NOTAMs lokaler. Nye luftekanaler skal installeres. Dette arbeidet innebærer betongskjæring, borring, sveising og andre høylydte aktiviteter. Vi stiller derfor med redusert mannskap på jobb i disse ukene, og NOTAMs fasttelefon vil vi ikke være i stand til å høre.
Vi har ingen fast dato for når arbeidet er ferdig, men vi oppdaterer fortløpende på hjemmesiden. Vi beklager de ulempene bygningsarbeidet forårsaker våre brukere!NOTAM i november

I november skal det arbeides med følgende prosjekter i NOTAMs studio:

 • Cato Langnes skal gjøre opptak med Håkon Thelin til hans nye soloskive, som skal bestå av egne solostykker for kontrabass
 • Øyvind Torvund og Siri Austeen ferdigstiller sine respektive verk som skal utstilles på NOTAMs lydkunstutstilling Absorpsjon og resonans på Henie Onstad Kunstsenter fra 20. november til 25. januar
 • Jacob Young begynnner produksjon av sin nye plate som ECM skal gi ut
 • Anders Vinjar arbeider videre med et elektroakustisk verk som er en bestilling fra NOTAM

  Undervisning:

 • Cato Langnes skal undervise elevene i Improvisasjonsbasert samtidsmusikk på Norges musikkhøgskole – et to-timers kurs om bruk av mikrofoner til PA og opptak.

  Andre NOTAM-relaterte prosjekter:

 • Electric Audio Unit – bestående av Anders Vinjar, Natasha Barrett, Julian Skar, Anders Førisdal, Eirik Raude og Tanja Orning gjør forberedelser til en festival for elektroakustisk musikk som skal arrangeres på Det Åpne Teater fra 6. til 8. desember.
 • Natasha Barrett har åpning 7. november kl. 19 på utstillingen BARELY PART 2ROM Kunst + Arkitektur. Utstillingen varer til 28. november.
 • Cato Langnes skal kjøre lyd på et prosjekt med Oslo Sinfonietta 19. november på Ridehuset


  Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst