- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -


NOTAM er tilbake!

ł˛ystein Wyller Odden - Stone Piece Det har vært dårlig med nyhetsbrev fra oss på NOTAM siden november i fjor. De som har vært innom hjemmesiden vår i mellomtiden har antakeligvis fått med seg at vi så oss nødt til å stenge driften fra desember til februar på grunn av bygningsarbeid i lokalene våre. Nye luftekanaler ble innstalert, og messaninetasjen vår har blitt utvidet. Nå er vi tilbake til normal drift, og vi innleder dette nyhetsbrevet med et visuelt tilbakeblikk på NOTAMs ekstreme forvandling.
Se bilder


... med nye møbler og nybonede gulv

Vi har kjøpt inn nye undervisningsmøbler, som innvies 2. mars av kursdeltagerne i Studioteknikk. Vi har også gjennomført en grundig rengjøring av både Studio Nordheim og Studio Wiggen. Begge studioene har fått nye lag med olje, og betonggulvet i Forum har blitt bonet og vokset. Senere i måneden kjøper vi inn flere møbler til en planlagt ny sofakrok som skal væ ved bokhyllene i Forum. Her vil bå ansatte og brukere kunne slå seg ned og for eksempel slappe av med en kaffe og en avis eller et tidsskrift. Vi gleder oss!

Kurs i Studioteknikk

2. – 6. mars går NOTAMs første kurs i 2009 av stabelen. Det dreier seg om vårt sedvanlige kurs i Studioteknikk, som holdes av Cato Langnes i NOTAMs Forum. Kurset er lagt opp rundt programvaren ProTools, som er standarden for arbeid med lyd innen så vidt forskjellige områder som musikk, radio, filmlyd og lydkunst. I dette kurset gis det en grunnleggende forståelse av dette programmet, samt de nye funksjonene i versjon 7.3.
Les mer

Desconicida: Unknown

Desconocida: Unknown er Lise Bjørne Linnerts respons på den kritiske situasjonen i Juarez, en grenseby mellom Meksiko og USA, der 560 kvinner har blitt myrdet og flere hundre har forsvunnet, mistenkt bortført i forbindelse med menneskehandel. Linnerts installasjon stilles for tiden ut på The Gallery på UCA (University of Creative Arts) i Epsom utenfor London. Utstillingen ble åpnet 10. februar av Stein Iversen, som er presseråd ved den norske ambassaden i London, og varer til 22. mars. Lydmaterialet til utstillingen spilte Linnert inn hos NOTAM i januar 2009.
Les mer

Ellers...

... er det bare å beklage de ulempene bygningsarbeidet i våre lokaler har påført våre brukere i de siste månedene. Det gjelder spesielt de som har vært hos oss og måttet tåle å arbeide med mye støy. Det tar nok ytterligere noen uker før vi har kommet helt i orden igjen, men det meste er nå tilbake til normalt.


NOTAM i mars

I mars skal det arbeides med følgende prosjekter i NOTAMs studio:

 • Anders Vinjar arbeider med filmmusikk i Studio Nordheim
 • Asbjørn Blokkum Flø skal spille inn materiale til en ny plate

  Undervisning:

 • Cato Langnes holder kurs i studioteknikk 2. – 6. mars
 • 2. semester av årskurset i lyd, lydbehandling og kunstuttrykk fortsetter med en forelesning i uka

  Andre NOTAM-relaterte prosjekter:

 • Integra II, et EU-prosjekt som NOTAM er med på, har oppstart i Birmingham


  Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst