- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -

NOTAM søker daglig leder

Siden oppstarten i 1993 har NOTAM vært ledet av Jøran Rudi. Nå mener han at tiden er moden for et skifte, og Rudi vil selv konsentrere seg om faglige prosjekter etter at han har gitt fra seg den administrative stafettpinnen. Søknadsfrist er 15. juni.
Les mer

BEBIOPERA

I begynnelsen av juni fremføres Korall Koral på Den Norske Opera. Det er en forestilling laget spesielt for barn mellom null og tre år, og deres voksne ledsager. Hanne Dieserud og Christina Lindgren står bak ideen, produksjonen og regien til forestillingen, og musikken er komponert av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. Scenografien er ved Christina Lindgren. I forbindelse med forberedelsene arbeider NOTAMs Hans Wilmers med å utstyre en konkylie med lyd.
Les mer
«Korall Koral»

Siri Austeen arbeider med Ears of the field

Lydinstallasjonen er en del av et temporært kunstprosjekt for Falstad senteret i Nord-Trøndelag, i regi av KORO (Kunst i offentlige rom). Austeen får hjelp av NOTAM ved Hans Wilmers til maskinvaren til grensesnittet, og Sven Erga hjelper til med programmering av Max/MSP-patcher. Installasjonen skal lanseres 7. juni 2009.
Les mer

«Ears of the field» – Siri Austeen

Finale-kurs for NKF-medlemmer

I samarbeid med Norsk komponistforening holdes det kurs hos NOTAM 27. og 28. mai i komposisjons- og notasjonsprogramvaren Finale. Kurset tilbys medlemmer av Nosk komponistforening, og ledes av Frank Tveor Nordensten.
Les mer

Finale

Hans Wilmers publiserer prosjektside for Bowsense

Bowsense er navnet Hans Wilmers har gitt sensorelektronikken som brukes i forbindelse med Sensorbueprosjektet som har pågått i halvannet år i samarbeid med Norges musikkhøgskole. I april deltok Wilmers på Linux Audio Conference i Parma, Italia, der prosjektet tiltrakk interesse fra flere hold. En prosjektside for Bowsense har nå blitt opprettet, der dokumentasjon, kildekode og maskinvaredesign vil legges ut i løpet av mai måned.
Til prosjektsiden (under utvikling)Sensorbue

NOTAM for stillhet

Den NOTAM-produserte audiovisuelle dokumentaren Lydspor ble presentert på Norsk forening mot støys merkedag STØYFRI DAG, ble markert 22. april sammen med konferansen STILLHET – ET GODE Å TA VARE PÅ. Dokumentaren bar tittelen var et samarbeid mellom Jøran Rudi, Tonje Gjevjon og Cato Langnes. Stillhetskonferansen ble arrangert av Direktoratet for naturforvaltning (DN) og Statens forurensningstilsyn (SFT).
Les mer
Inspirerende fremføring av «Kaninkostymet» på Litteraturhuset

Vokalgruppen Små Grå hadde fredag 17. april urpremiere på Litteraturhuset, med påfølgende visninger 21. og 22. april. Bente Leiknes Thorsen sto for musikkproduksjonen, med et NOTAM-oppstartstipend i ryggen, og Cato Langnes var lydtekniker. Publikum fikk oppleve fire pipende, harkende, brølende, syngende, improviserende, spillende og dansende vokalister i hysterisk karneval, grotesk krig, voldsom død og lyrisk oppstandelse.
Les merNOTAM

NOTAM i mai

Musikk og kunst:

 • Anders Vinjar arbeider videre i Studio Nordheim med musikk og lyd til en svensk TV-produksjon
 • Siri Austeen arbeider videre med lydinstallasjonen Ears of the field som en del av et temporært kunstprosjekt for Falstad senteret i Nord Trønderlag, i regi av KORO (se over).
 • Hans Wilmers utstyrer en konkylie med lyd, som skal brukes i en miniopera med tittelen Korall Koral av Christina Lindgren, Hanne Dieserud og Maja Ratkje (se over).
 • Henrik Sundt arbeider med en signalbehandlingsmetode for lyd, som jevner ut lydbildet slik at konturene står igjen, men ikke detaljene. Metoden utvikles i samarbeid med kunstneren Thomas Kvam til et kunstprosjekt.
 • Ida Helene Heidel og Ina Kristine Hove arbeider med et glass-, lyd-, lys- og videoproduksjon ved navn Tiden og Minnet, som skal urfremføres 30. mai på Näas Slott, i nærheten av Göteborg. Verket skal senere bl.a. til Paris.
 • Anawana Haloba arbeider med lydproduksjon til prosjektet «The Greater G8 Advertising Market», som skal vises på den internasjonale utstillingen Making World / Fare Mondi som kurateres av Daniel Birmbaum.
 • Natasha Barrett arbeider i Studio Nordheim med en komposisjon.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen arbeider med en melodigenerator for musikkverksted.no


 • Undervisning:

 • Kurs i Finale for NKF-medlemmer (se over)
 • Asbjørn Blokkum Flø er tilbake i sin stilling som utdanningsansvarlig etter ett års permisjon


 • Formidling:

 • Kjetil Matheussen ferdigstiller en artikkel til ICMC, som har tittelen «Conservative Garbage Collectors for Realtime Audio Processing».
 • Hans Wilmers legger ut dokumentasjon, kildekode og hardwaredesign til Bowsense (se over).


 • Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst