NOTAM
norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Nettbasert kurs i Max/MSP til høsten

NOTAM holder i perioden 1. september til 30. november et nettbasert innføringskurs i Max/MSP. Max/MSP er et standardverktøy for arbeid med interaktivitet, sanntidslyd og sanntidsvideo. Kurset – som er et av de mest omfattende kursene som NOTAM har tilbudt noensinne – gir en grundig innføring i Max/MSP. Veileder er Asbjørn Blokkum Flø. Obs! Kun åtte ledige plasser!
Mer info og påmeldingKurs i studioteknikk

NOTAM kjører sitt faste innføringskurs i studioteknikk fra 16. til 20. august. Kurset er lagt opp rundt programvaren Pro Tools, som er standarden for arbeid med lyd innen så vidt forskjellige områder som musikk, radio, filmlyd, lydkunst, komposisjon og videokunst. Lærer er Cato Langnes, og ved gjennomført kurs er man kvalifisert til å bruke studioene hos NOTAM.
Mer info og påmeldingTo dronninger og en plante

Onsdag 2. juni ble en ny storslått kunstinstallasjon av Intravision Group offisielt åpnet på Bjørnholt skole i Oslo. The Empatic Plant blir en fast installasjon i form av en gigantisk plante som strekker seg over flere etasjer i inngangspartiet på skolen. Både Dronning Sonja og Dronning Beatrix av Nederland overvar åpningen. Komponisten og lyddesigneren Bjarne Kvinnsland er en av kunstnerne bak verket, og NOTAM bidro til de tekniske løsningene bak installasjonens lydavspilling.
Les mer


Analog-synth reparasjonstreff

Har du en gammel analog-synth på loftet eller kjelleren som ikke virker? Har du en gammel synth som det er noe galt med, og som du gjerne skulle ha fikset? Har du en gammel synth som du gjerne skulle ha solgt, men ikke vet verdien på? WintherStormer inviterer alle som har gamle analoge synthesizere som trenger service, reparasjon, justering, vedlikehold eller tilsvarende til et reparasjonstreff i NOTAMs lokaler 12. juni. Ta med deg en synth eller annen boks og få hjelp.
Les merSiri Austeen stiller ut på Sandnes kunstforening

SE OG HØR er en utstilling på Sandnes kunstforening som setter fokus på to av våre viktigste sanser – syns- og lyttesansen. Utstillingen består av kunstverk laget av sju kunstnere, og verkene er installasjoner med lydkilder i en eller annen form. Siri Austeen er en av de deltagende kunstnerne, og hennes lydkunstinstallasjon Lyder som Vågan ble vist for første gang i forbindelse med NOTAMs lydkunstutstilling Absorpsjon og resonans på Henie Onstad Kunstsenter vinteren 2008–2009. Nåværende utstilling i Sandnes varer frem til 1. august.
Les mer


Synergi på GAD

Ingunn Paulsen har nylig avsluttet Mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo og skal fra 5. til 20. juni stille ut sitt masterprosjekt Synergi på GAD som en del av masterstudentenes avgangsutstilling Collective. Hun har laget en lydmaskin satt sammen av en gammel håndlaget vevstol og en pianoramme. Ved bruk av kontaktmikrofoner og effektbokser henter hun frem lyder ikke bare fra strengene på pianorammen, men i hele objektet og tar i bruk ulike gjenstander som bolter, skruer, trinser, hjul, gafler, slides, e-bow m.m. I tillegg har pianorammen en fantastisk resonans og klang i seg selv som også har bidratt til å skape et komplekst lydbilde.
Les merEllers i juni

Studio:

  • Cato Langnes skal mikse opptak av kontrabassisten Håkon Thelin fra Norges musikkhøgskole i mars.
  • Bjarne Kvinnsland arbeider i Studio Nordheim med en stor utendørsforestilling ved navn Lyden av Skåne, som skal vises i Malmö til høsten.
  • Cato Langnes arbeider sammen med perkusjonisten Håkon Stene med miksing av et opptak av Brian Ferneyhoughs «Bone Alphabet».

Forskning og utvikling:


Utdanning:

  • NOTAMs kurskatalog for høsten 2010 og vinteren 2010/2011 er snart klar. Vi venter kun på bekreftelsene på noen datoer, og da vil vi presentere katalogen som en egen nyhetssak. Høsten 2010 byr på en svært spennende kursrekke. Utenom den omfattende innføringen i Max/MSP og studioteknikkurset som er nevnt ovenfor, vil det også bli kurs i Max for Live, Ableton Live, mikrofon- og opptaksteknikker, samt Avansert syntese og signalbehandling for viderekommende. Katalogen vil bli ferdigstilt i løpet av juni måned.


Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

NOTAM
Nedre gate 5, N-0551 Oslo
tlf: 22 35 80 60
www.notam02.no

NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst