- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -

NOTAM søker daglig leder – søknadsfrist 15. juni

Søknadsfristen på stillingen som daglig leder for NOTAM går ut 15. juni. Siden oppstarten i 1993 har NOTAM vært ledet av Jøran Rudi. Nå mener han at tiden er moden for et skifte, og Rudi vil selv konsentrere seg om faglige prosjekter etter at han har gitt fra seg den administrative stafettpinnen.
Til stillingsannonsen
NOTAM

Kjetil Matheussens program inn i Fedora

jack_capture er et avansert program laget av Kjetil Matheussen for å ta opp lyd, både fra lydkort og andre programmer. Programmet er nå tatt inn som en del av Fedora, et Linux-basert operativsystem. En gledelig nyhet!
Mer om Fedora
Last ned jack_capture

Skjermbilde av jack_capture

Musikkbinger over hele landet

NOTAM er en av medstifterne til Musikkutstyrsordningen, og i disse dager sendes det brev ut til alle landets kommuner med informasjon om hvordan søke statlig tilskudd for musikkbinger. En musikkbinge er et komplett øvingslokale for lokale musikere i alle aldre som enkelt utplasseres i både bykommuner og bygdekommuner. Bildet til høyre (foto av Jacob Kirkevaag) er tatt under Kommunedagene, og viser kulturminister Trond Giske og to glade musikkbingebrukere på taket av SAS-hotellet i Oslo under lanseringen av bingeordningen.
Hjemmesiden til MusikkutstyrsordningenFoto: Jacob Kirkevaag

Synth reparasjonstreff

WintherStormer i samarbeid med NOTAM inviterer til analog synth reparasjonstreff lørdag 20. juni kl. 10.00 - 17.00. Har du en gammel synth på loftet eller kjelleren som ikke virker? Har du en analog synth som det er noe galt med, og som du gjerne skulle ha fikset? En synth som du gjerne skulle ha solgt, men ikke vet verdien på? I så fall kan du melde seg på dette gratis verkstedet.
Les mer
Urfremføring av Tiden og Minnet i Sverige

Kan man fange tiden med tanken, og oversette den til kunst? Det er dette glasskunstner Ina Kristine Hove og komponist Ida Helene Heidel har satt seg som mål i det toårige prosjektet Tiden og Minnet. Prosjektet deles inn i tre delprosjekter, og første delprosjekt har premiere 30. mai på Näas Slott, i nærheten av Göteborg. Heidel arbeidet hos NOTAM med produksjon av musikken til installasjonen, og fikk hjelp av Cato Langnes.
Les mer

«Tiden og Minnet» – Ina Kristine Hove, Ida Helene Heidel

Korall Koral har premiere på Operaen

Torsdag 4. juni er det premiere på babyoperaen Korall Koral. Det er en forestilling laget spesielt for barn mellom null og tre år, og deres voksne ledsager. De lokkes av lyder inn i et skjellformet telt i Operaens foaje, der to utøvere med spesiallagde instrumenter skaper musikk og sang. Etter den cirka 20 minutter lange forestillingen inviteres barn og voksne til å utforske rommet og instrumentene på egen hånd. NOTAMs Hans Wilmers bidro til produksjonen ved å utstyre en konkylie med lyd.
Les mer
«Korall Koral»

Siri Austeen lanserer Ears of the field

7. juni er det lansering av Siri Austeens lydinstallasjon Ears of the Field. Installasjonen er en del av et temporært kunstprosjekt for Falstad senteret i Nord-Trøndelag, i regi av KORO (Kunst i offentlige rom). Austeen fikk hjelp av NOTAM ved Hans Wilmers til maskinvaren til grensesnittet, og Sven Erga programmerte Max/MSP-patchene.
Les mer
«Ears of the field» – Siri Austeen

NOTAM i juni

Musikk og kunst:

 • Anders Vinjar arbeider i Studio Nordheim med musikk og lyd til Det brukar att gå bra – en svenskprodusert TV-dokumentar av Beate Grimsrud.
 • Henrik Skram skal arbeide i Studio Nordheim med en 5.1 miks av en hørespillversjon av Faust.
 • Cato Langnes ferdigstiller albumet Stoneland med bandet Syv, der han selv er medlem.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen skal til Birmingham for å arbeide med Integra II – et flerårig EU-prosjekt som NOTAM er involvert i.


 • Diverse:

 • NOTAM har blitt medlem av Oslo Open.
 • Oslo kunstforening og Karasjokk kunstforening leier utstyr fra oss til utstillinger.
 • Jøran Rudi er på ferie i USA og kjører Route 66 på motorsykkel!


 • Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst