NOTAM
norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Soundscape i kunsten

Innholdet til symposiet Soundscape i kunsten er nå langt på vei komplett. Symposiet – som ser på hvordan soundscape-teknikker brukes i nåtidens kunstneriske praksiser – er organisert av NOTAM i samarbeid med Norges musikkhøgskole, og med økonomisk støtte fra Norsk kulturråd. Symposiet er åpent og gratis for alle som ønsker å delta.
Les merSoundscape

Kurs i Studioteknikk

NOTAM arrangerer i perioden 1. til 5. mars kurs i studioteknikk. Kurset er lagt opp rundt programvaren Pro Tools, som er standarden for lydarbeid innen så vidt forskjellige områder som musikk, radio, filmlyd, lydkunst, komposisjon og videokunst. I dette kurset, som ledes av Cato Langnes, får man en grunnleggende forståelse av programmet. Kurset kvalifiserer deg til å bruke studioene hos NOTAM.
Mer info og påmeldingPro Tools skjermbilde

Innføringskurs i Ableton Live

15. - 19. mars arrangerer NOTAM et innføringskurs i Ableton Live, som er en loop-basert programvare. I motsetning til de fleste andre musikk-sequensere på markedet er Live designet like mye med tanke på å brukes som et instrument til live-fremføring som et verktøy til komponering og arrangering. Sven Erga er lærer for kurset, og han vil vi gå gjennom programvarens funksjoner i arbeid med audio og MIDI, både for scene og for studio.
Mer info og påmeldingAbleton Live

Kurs i soundscape-opptak og studioteknikk

I forbindelse med det kommende symposiet Soundscape i kunsten kjører NOTAM i perioden 22. til 26. mars et forbredende kurs som går i dybden på ulike opptaks- og studioteknikker rundt arbeid med verker i soundscape-feltet. Klassiske teknikker som MS-opptak og flerkanalsopptak vil gjennomgås, samt mer eksotiske metoder for undervannsopptak og ambisonics. Vi vil også se på hvordan utendørsopptak kan bearbeides for å øke lydkvaliteten.
Mer info og påmeldingSoundscape - 1982 - Mati Klarwein

Betydelige oppgraderinger i NOTAMs studioer – åpent for søknader nå

NOTAM har nylig foretatt betydelige oppgraderinger av maskinparken i våre studioer. Opgraderingen av datamaskinene tilsvarer nesten fem ganger så høy ytelse som våre forrige Power Mac G5-maskiner. Dette utgjør et betydelig skritt fremover med hensyn til arbeid med bl.a. sanntidslyd, lydanalyse og miksing. Alt ligger med andre ord tilrette for lydarbeid på høyt teknisk nivå hos NOTAM. Vi er kontinuerlig på utkikk etter nye prosjekter. Har du noen gode prosjekter som innebærer lyd? Send en søknad til NOTAM for å bruke våre ressurser.
Les mer

Grace Design m802

North South Project

Anders Vinjar sitt stykke One Less Than a Perfect Square er ett av bidragene på en fersk utgivelse fra det svenske plateselskapet Elektron Records. Tittelen på utgivelsen er «North South Project», og er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom nordiske og sør-amerikanske artister i den elektroakustiske sjangeren. Norsk-engelske Natasha Barrett er også representert med stykket Rite-3/18. Anders Vinjar arbeidet med One Less Than a Perfect Square hos NOTAM i 2008. NOTAM bidro i tillegg som webhost for lydutvekslingen mellom verdensdelene.
Les mer om North South Project


North South Project

Dans for voksnes mekkekrok hos NOTAM

Lodding og programmering for alle som ikke har særlig peil, men synes det er gøy likevel!

Hver siste lørdag i måneden til og med mai arrangerer Dans for voksne mekkedag på NOTAM. Ta med det du lodder på for tiden, eller aldri får satt deg ned med hjemme, eller laptopen og Max- eller Pd-patcene dine og knott i vei sammen med likesinnede. Neste mekkekrok blir lørdag 27. februar. Deltagelse er gratis.
Les mer


Dans for voksnes mekkekrok


Ellers i februar

Studioarbeid, opptak og konsulteringer i lydteknikk:

  • Cato Langnes skal mikse tre låter til den kommende soloutgivelsen til kontrabassisten Håkon Thelin.
  • Cato Langnes er lydkonsulent i forbindelse med gruppen Tynset FMs oppsetning RADIO PROPAGANDHI! på Black Box Teater 11. - 14. februar.
  • Notto J W Thelle skal gjøre konsertopptak av koret Vox Humana i Uranienborg kirke 7. februar.

Faglig utvikling og administrativt arbeid:

  • Mye arbeid i februar måned dreier seg om planlegging og oppbygging av kommende prosjekter og administrative oppgaver. Blant annet arbeides det videre med samarbeidsprosjekter med Warsawahøsten; og Huddersfield-festivalen, samt et samarbeid med Ny Musikk om et Pierre Schaefer-jubileum til høsten. I tillegg skal NOTAMs årsmelding for 2009 ferdigstilles.


Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

NOTAM
Nedre gate 5, N-0551 Oslo
tlf: 22 35 80 60
www.notam02.no

NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst