NOTAM
norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Pierre Schaeffer-jubileum

Den franske komponisten Pierre Schaeffer ville ha fylt 100 år i 2010. Dette markeres på Caféteatret under Grønland Kammermusikkfestival på lørdag 4. desember kl. 14. Markeringen er et samarbeid mellom NOTAM og Ny Musikk. Vi har bestilt åtte etyder av åtte vidt forskjellige lydkunstnere, komponister og improvisasjonsmusikere. I løpet av denne formiddagen vil du kunne høre korte verk som på en eller annen måte forholder seg til jubilantens tanker.
Les mer


NOTAMs kursplan for våren 2011

Vi gleder oss til et innholdsrikt vårsemester – dette gjelder ikke minst på kursfronten, der vi kan tilby et spennende utvalg av kurs. Det spenner fra innføringskurs i studioteknikk til avansert syntese og signalbehandling for viderekomne. Flere av kursene er allerede åpne for påmelding.
Les mer
Årets siste Musikkforum på Litteraturhuset

«Nordheim Elektrisk» er tittelen på årets siste Musikkforum på Litteraturhuset tirsdag 7. desember kl. 19. Forumet presenterer et dypdykk ned i de kunstneriske problemstillingene og kompositoriske teknikkene knyttet til Arne Nordheim (1931–2010) sin elektroniske musikk. Med hovedvekt på verkene Warsawa, Solitaire, Pace og Poly-Poly leder komponist Asbjørn Blokkum Flø og produsent/lydtekniker Mats Claesson oss inn i Nordheims kunstneriske prosjekt og hans tekniske arbeidsmåter.
Les mer

Anawana Haloba åpner utstilling på Kunstnernes Hus

Anawana Haloba arbeider med ulike medier, og prosjektet A Reflection of a several Self består av film, video, installasjon og performance, blant annet med to nye verk – I want to tell you something... (2009-10) og Is your past my immediate future? (2008-2010). Hennes installasjoner utforsker ofte kvinnens plass innenfor ulike sosiale og kulturelle kontekster. Haloba har brukt NOTAMs Studio Nordheim til å produsere lyddelen av flere av sine verk de siste årene. Denne utstillingen på Kunstnernes Hus åpner 2. desember og blir stående til 16. januar.
Les mer

Arne Nordheim hyllet i Huddersfield

Huddersfield Contemporary Music Festival er Englands viktigste samtidsmusikkfestival. Årets festival markerte startskuddet for et treårs samarbeid om å presentere det ypperste som norsk samtidsmusikk har å by på. Et av innslagene under festivalen var en hyllest til Arne Nordheim. Konserten den 25. november ble presentert av NOTAM og bestod av fire Nordheim-stykker som ble presentert av Eldbjørg Hemsing på fiolin, Einar Steen Nøkleby på piano, og Mats Claesson og Asbjørn Blokkum Flø på elektronikk.
Les mer

Straus om NOTAM

I to måneder var den amerikanske saksofonisten Michael Straus gjesteartist hos NOTAM og Atelier Nord. Han har skrevet tre artikler om sitt opphold i Norge og om sensorteknologiprosjektet som han arbeidet med hos NOTAM. Artiklene er publisert på NewMusicBox, som er en nyhetsside og nettportal for amerikanske samtidskomponister og -utøvere.

Getting Settled
Inside NOTAM
Wrapping it up in NorwayNIME 2011 tar imot forslag til bidrag

Den internasjonale konferansen NIME (New Interfaces for Musical Expression) er i sitt 11. år. Forskere og musikere fra hele verden samles for å dele sin kunnskap og formidle sitt arbeid innen nye grensesnitt for musikkfremføring. Konferansen i 2011 avholdes i Oslo (30. mai – 1. juni), og organiseres av Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo i samarbeid med NOTAM, BEK, NTNU og Simula. Konferansekomiteen tar nå imot forslag til bidrag til konferansen. Forlag må sendes inn innen 31. januar 2011.
Les mer

Linux Audio Conference 2011

Det er åpent for innsending av artikler og musikkbidrag, samt registrering til Linux Audio Conference 2011, som finner sted 6. – 8. mai 2011 i Maynooth, Irland. Som tidligere år vil programmet bestå av presentasjoner, verksteder og musikk. Konferansen vil by på flere konserter, og det er spesielt musikk som er komponert helt eller delvis ved hjelp av GNU/Linux eller andre åpen kilde-programvare som er i søkelyset.
Les merEllers i desember

Studio:

  • Dalia With og Ewa Jacobsson skal arbeide i Studio Nordheim med sine respektive prosjekter

Forskning og utvikling:

  • Cato Langnes og Notto J W Thelle fortsetter arbeidet med å lage en rekke impulsresponser fra diverse akustiske rom i Oslo-området
  • Dag Henning Kalvøy arbeider som prosjektkonsulent i forbindelse med migrering av verk til Integra Live-verktøyet som NOTAM er med på å utvikle

Utdanning:Følg NOTAM på Facebook og Twitter

Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

NOTAM
Nedre gate 5, N-0551 Oslo
tlf: 22 35 80 60
www.notam02.no

NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst