NOTAM
- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -


Ny daglig leder i NOTAM

Rune Molvær begynte i en nyopprettet stilling som daglig leder i NOTAM 1. desember 2010. Molvær har bred erfaring som leder og rådgiver innen utdannings-og kultursektoren. De siste årene har han arbeidet i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen med hovedvekt på kvaliteten i fagskoleutdanninger. Molvær har lang erfaring som produsent for Rikskonsertene, utvikler av musikk- og kulturformidlingsordninger for Oppland Fylkeskommune og Skoleadministrasjonen i Oslo og fra internasjonalt kultur- og skolesamarbeid. Jøran Rudi, som har ledet NOTAM siden oppstarten i 1993, fortsetter som faglig leder i NOTAM.
Les merRune Molvær

Konsert med Electric Audio Unit (EAU)

EAU (Electric Audio Unit) er et ensemble dedikert til fremføring av elektronisk musikk. Onsdag 9. desember inviterer ensemblet til en kveld med sterke lydopplevelser og spennende klangbalanser i en elektronisk klangverden. Denne kvelden består EAU av Natasha Barrett, Anders Vinjar og Jøran Rudi, med Robert Dow (UK) og Francesco Giomi (IT) som gjestekomponister. Tid og sted: Litteraturhuset kl. 18. Billetter: 80 kr. ved døren. Konserten er støttet av NKF og NOTAM.
Les mer
EAU (Electric Audio Unit)

Verk av videokunstneren Tor Jørgen van Eijk vises i Berlin

Lørdag 5. desember åpnet en utstilling i Gartenstra├če i Berlin med visning av verk av videokunstneren Tor Jørgen van Eijk. Utstillingen bærer tittelen Videos for nobody. Verkene til van Eijk skaper visuelle og troverdige forbindelser mellom fortidens og fremtidens videokunst ved å fokusere på mediets originale analoge røtter. Blant verkene er Surviving (2007) og Vertical Meat (2009), som van Eijk har realisert på NOTAM.
Les mer
Tor Jørgen van Eijk

Robert Dow holder foredrag hos NOTAM 18. desember

Fredag 18. desember er det åpent for alle interesserte å legge turen til oss i Nedre gate 5 for å høre den skotske komponisten og lydkunstneren Robert Dow snakke om elektroakustisk musikk i Skottland. Foredraget begynner klokken 13:00.
Robert Dow er forøvrig gjestekomponist på EAUs konsert på Litteraturhuset onsdag 9. desember (nevnt tidligere i dette nyhetsbrevet).
Hjemmesiden til Robert Dow
Robert Dow

Julegløgg hos NOTAM

Vi minner om julegløgg hos NOTAM fredag den 11. desember, klokken 17:00 i Nedre gate 5.

Vi håper at mange av våre brukere og samarbeidspartnere har anledning til å komme for å ønske hverandre God Jul. En ekstra bonus vil være at dere får møte NOTAMs nye daglige leder Rune Molvær!

Vi gleder oss, velkommen!

julenotam

Ellers i desember

Studioarbeid og opptaksjobber:

 • Cato Langnes har tre opptaksoppdrag i desember – med kontrabassisten Håkon Thelin på Norges musikkhøgskole, med elever på Barratt Dues musikkinstitutt, og med perkusjonisten Håkon Stene på Emanuel Vigelands mausoleum.
 • Studio Nordheim og Studio Wiggen oppgraderes med nye Mac'er.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen jobber med siste fase av en melodigenerator, og programmerer elektronikk og interaktiv lyd for en installasjon på Søndre Nordstrand videregående skole. Melodigeneratoren er et oppdrag fra Drivhuset og Mesen, og installasjonene er et oppdrag fra Intravision.


 • Planlegging for 2010:

 • Jøran Rudi har begynt i den nyopprettede stillingen som faglig leder, og arbeider med prosjektutvikling i Norge og internasjonalt. I desember fokuserer han på planlegging av symposiet Soundscape i kunsten, som skal gå av stabelen i april 2010.


 • Juleferie:

 • NOTAM tar juleferie fra og med 21. desember, og åpner igjen for normal drift 4. januar 2010.


 • Vi ønsker alle sammen en riktig god jul og et godt nytt år!


  Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst