- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -

The Black Bile Galliards med slippkonsert

Samtidskultur møter renessansemusikk i duoen The Black Bile Galliards, som består av komponist Natasha Barrett og gitarist Stefan Östersjö. Deres debututgivelse Black Bile Extempore skal markeres med en slippkonsert på Sound of Mu torsdag 20. august kl. 20. Få med deg denne kvelden med Östersjös 11-strengs altgitar og Barrets elektroniske klanger. Black Bile Extempore tar utgangspunkt i møtet mellom renessansekomponisten John Dowland og elektronisk musikk. Östersjös gitar og Barrets elektronikk fusjonerer i en fascinerende verden av klanglige landskaper, komposisjon og liveelektronikk.
Les merThe Black Bile Galliards – Natasha Barrett, Stefan Östersjö

ICMC 2009

Årets ICMC (International Computer Music Conference) går av stabelen i Montreal i Canada 16. til 21. august. Hans Wilmers og Kjetil Matheussen bidrar med hver sin artikkel, og vil begge to være tilstede under konferansen.
Mer om ICMC 2009
«Bowsense – An Open Wireless Motion Sensing Platform» av Hans Wilmers
«Conservative Garbage Collectors for Realtime Audio Processing» av Kjetil Matheussen
Skjermbilde av jack_capture

Happy Nordic Music Days

NOTAM bidrar til Happy Nordic Music Days med å låne ut utstyr til Espen Sommer Eides Karusell, som skal stå på Norsk Folkemuseum, og samarbeider med Heðin Davidsen i forbindelse med hans lydinstallasjon CAFE NATÚR – sampla eina barr. Festivalen går av stabelen i Oslo mellom 19. og 22. august.
Les mer
Happy Nordic Music Days

Kulturrådet støtter NOTAMs deltagelse i Integra II

I mars 2009 startet det nye Integra II opp. Prosjektet bygger videre på arbeidet som ble gjort i det treårige Integra-prosjektet – et EU-prosjekt som varte fra 2005 til 2008. Integra ble av EU blitt funnet så verdifullt at prosjektet er godkjent for finansiering i nye tre år. NOTAM spiller en sentral rolle videre i prosjektet, der det viktigste bidraget er programmeringen som gjøres av Kjetil Matheussen. I juni i år vedtok Norsk kulturråd å gi støtte til NOTAM for arbeidet med Integra II.
Les mer
Musikkutstyrsordningen

NOTAM er medlem av Musikkutstyrsordningen (MUO), som er opprettet for å ivareta gode tekniske vilkår for spillesteder, konsertarrangører og øvingsfellesskap over hele landet. MUO skal også gi tilskudd til bygging og utbedring av øvingslokaler og scener. For å få til dette er MUO avhengig av å motta gode søknader til gode prosjekter, og håper dere vil være med å bidra til dette.
Vi vil gjerne be om at dere, gjennom deres nettverk, hjelper til med å spre denne informasjonen.
www.musikkutstyrsordningen.no


Musikkutstyrsordningen

NOTAM i august

Musikk og kunst:

 • Henrik Sundt arbeider videre med signalbehandlingen til et videokunstprosjekt av Thomas Kvam.
 • Agnes Pettersen har vært i Studio Nordheim i hele sommer og arbeidet med teaterprosjektet «I've got a pink elephant in my eye» – igangsatt av teatergruppen A quatre corps. De jobber for å etablere seg som skuespillere innen fysisk teater i Paris.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen arbeider med ny funksjonalitet i Hurtigmikseren på oppdrag fra Drivhuset. I tillegg implementerer han en melodigenerator for www.musikkverksted.no, gjør forbedringer av programmene Snd-rt og Rollendurschmesserzeitsammler og lager en ny versjon av snd-ls.


 • Utdanning:

 • Jøran Rudi skriver et læremiddel for skoleverket om soundscape, lytting, akustisk økologi og tillenende emner.


 • Annet:

 • Notto Thelle, undertegnede, går ut i 6 ukers pappapermisjon f.o.m. 3. august, og er tilbake på jobb igjen 11. september.


 • Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst