- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -

NOTAM har fått ny hjemmeside

I juli lanserte vi vår nye hjemmeside. I tillegg til en design og layout som er mer tilpasset dagens internett, så vil den nye webplattformen tillate en mer effektiv publisering av aktuelle prosjekter, slik at hjemmesiden i større grad vil reflektere aktiviteten hos oss. Det er vårt ønske å fortløpende kunne formidle hvilke kunstneriske prosjekter det arbeides med i vårt studio og i datalaben. Vi har i forbindelse med lanseringen publisert en kort velkomsttekst som forklarer de ulike feltene på den nye forsiden.
Se den nye hjemmesiden


Sensorbuen presenteres på ICMC 2008 i Belfast

Høsten 2007 innledet NOTAM og Norges Musikkhøgskole et samarbeid om å utruste en fiolinbue med elektronikk som kan brukes til manipulasjon av lyd i sanntid. En første prototype av buen er nå ferdig, og prosjektet skal presenteres på ICMC i Belfast 24. - 29. august. Sensorbuen er utviklet av Hans Wilmers (NOTAM) og Knut Guettler (NMH) i samarbeid med fiolinisten Victoria Johnson (NMH). De prosjektansvarlige publiserer i tillegg en artikkel som en del av ICMC-bidraget.
Les mer på vår hjemmeside
Direkte lenke til artikkelen


Danseprosjektet «Baller» til Edinburgh

NOTAM produserte innmaten til fire lydballer for danseprosjektet «Baller» med koreograf Odd Johan Fritzøe, komponist Hild Sofie Tafjord og kunstner Torild Berg. De fire store ballene har trådløs overføring av lyd og beveges på scenen av dansere. Forestillingen ble satt opp første gang på Coda-festivalen i 2007. Nå venter utenlandet når stykket vises på Edinburgh Festival Fringe 8. - 18. august.
Les mer


Anawana Haloba med kunstutstillinger i Italia og Australia

Anawana Haloba er en lyd- og videokunstner som bruker kroppen som medium. Tidligere verk innbefatter den prisbelønte video- og lydinstallasjonen «Lamentations» (bildet). I år presenteres hennes arbeid på to internasjonale utstillinger som åpner i sommer og vises utover høsten. «When the private became public» stilles ut på Sydney-biennalen frem til september, mens «The Air Between Two Women» - et samarbeidsprosjekt med italienske Francesca Grilli - vises på Manifesta 7 i Italia frem til november.
Les mer


--------------------------------------------------------------------------------------------------

NOTAM i august

Komposisjon og kunst

I august skal det arbeides med følgende prosjekter hos NOTAM:

 • Bjørn Askefoss arbeider med installasjonen «Muliot» - et NOTAM-bestillingsverk til lydkunstutstillingen som NOTAM skal arrangere på Henie Onstad Kunstsenter i november.
 • Ewa Jacobsson arbeider med verket «A Liar's Map», som også skal stilles ut på lydkunstutstillingen.
 • Den tyrkiske elektroakustiske komponisten Erdem Helvacioglu kommer til Norge og NOTAM for å spille inn et album med den norske gitaristen Jacob Young.
 • Anders Vinjar arbeider med diverse bestillingsverk som skal ferdigstilles til høsten.
 • Videokunstneren Tor Jørgen van Eijk arbeider med videoredigering i Lab Abel.

  Øvrige prosjekter:

 • I forbindelse med komponistfestivalen Ung Nordisk Musikk Norge 2008, vil NOTAM ved Cato Langnes ha teknisk ansvar for noen av arrangementene.

  Forskning og utvikling

 • En stor norsk kontingent - deriblant Hans Wilmers og Kjetil Matheussen fra NOTAM - reiser til ICMC-konferansen i Belfast 24. - 29. august. Både Wilmers og Matheussen publiserer artikler til konferansen. Hans Wilmers presenterer Sensorbue-prosjektet i samarbeid med Knut Guettler og Victoria Johnson fra Norges Musikkhøgskole.

  Formidling

 • Kjetil Matheussen skal fremføre stykket «Many Saxophones of Colors V1.2» på ICMC-konferansen i Belfast 27. august.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst