- norsk senter for teknologi i musikk og kunst -

NOTAM-publikasjoner blant fjorårets vakreste bøker

Grafill – Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon – har i kåringen om fjorårets vakreste bøker tildelt diplomer til designerne i Yokoland for begge NOTAMs publikasjoner i 2008: Stockhausen – En pioner i Utopia og Absorpsjon og resonans – lyd og mening. Vi gratulerer Yokoland med diplomene, og tar oss friheten til å sole oss i glansen til påsken!
Les mer: Diplom i fakta og oppslag/voksenlitteratur
Les mer: Diplom i kunst og fotobokYokoland

Jøran Rudi gjesteredaktør i Organised Sound

Årets første nummer av det prestisjetunge internasjonale tidsskriftet Organised Sound, som gis ut av Cambridge University Press, har kommet ut. Utgaven er redigert av NOTAM-leder Jøran Rudi, og retter et spesielt søkelys på lydkunst.
Les Jøran Rudis lederartikkel

Organised Sound

Sensorbueprosjektet går inn i en ny fase

NOTAM og Norges musikkhøgskole har siden 2007 samarbeidet om å utvikle en fiolinbue utstyrt med elektronikk som kan brukes til manipulasjon av lyd i sanntid. Prosjektet har nå gått over i en ny fase, der de prosjektansvarlige arbeider med mer individuelle videreutviklingsprosjekter. Hans Wilmers fra NOTAM arbeider for tiden med å dokumentere elektronikken til sensorbuen, som har fått navnet  «bowsense». Han skal holde foredrag om teknologien og dens applikasjonsmuligheter på årets Linux Audio Conference i april. Knut Guettler fra NMH har på sin side arbeidet med kontrabassisten Håkon Thelin, som har fått en bassbue.
Les merSensorbue

Nye styremedlemmer valgt

Årets rådsmøte har funnet sted, og NOTAM har fått nye representanter i styret. Komponisten Elin Rosseland tar over for Tilman Hartenstein som 3. varamedlem. I tillegg har NOTAMs ansatte holdt sitt eget valg. Henrik Sundt overtar plassen til Hans Wilmers som representant for NOTAMs ansatte i styret, mens Notto Thelle blir vararepresentant.
Les mer om styretNOTAM

NOTAM i april

Musikk og kunst:

 • Anders Vinjar arbeider i Studio Nordheim med musikk og lyd til en svensk TV-produksjon
 • Siri Austeen arbeider med en lydinstallasjon ved navn Ears of the field som en del av et temporært kunstprosjekt for Falstad senteret i Nord Trønderlag, i regi av KORO (Kunst i offentlige rom).
 • Jøran Rudi lager jeg en audiovisuell forestilling for Norsk forening mot støy, som de skal bruke i sitt arbeid.


 • Forskning og utvikling:

 • Kjetil Matheussen arbeider med å lage en soft realtime søppeltømmer for Snd, slik at programmet kan brukes til å håndtere f. eks. MIDI og Open Sound Control i sanntid uten forsinkelser.


 • Undervisning:

 • NOTAMs årskurs for lyd, lydbehandling og kunstuttrykk i samarbeid med Norges musikkhøgskole fortsetter
 • Jøran Rudi skal undervise i lydkunst på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim


 • Dette er et nyhetsbrev fra NOTAM
  Dersom du ikke ønsker å motta flere nyhetsbrev, klikk her:
  Nyhetsbrev fra NOTAM - Avmelding

  NOTAM
  Nedre gate 5, N-0551 Oslo
  tlf: 22 35 80 60
  www.notam02.no

  NOTAM - norsk senter for teknologi i musikk og kunst